Handige tips tegen inbraakAlles wat je moet weten over sloten

- Alles over sloten en veel inbraakpreventie tips -
tel:0132070430
Voor meer informatie ga naar https://deslotenmaker.com


Jaarlijks is bij meer dan 3% van de woningen sprake van een (poging tot) inbraak. Meestal kiezen inbrekers ervoor om dat te doen via een deur . Hierom is het belangrijk dat je goed in beeld heeft hoe moeiteloos jouw deur gekraakt kan worden . Daarbij moet vooral gedacht worden het belangrijkste deel van elke deur: het deurslot. Een slot van goede kwaliteit helpt om correct af te sluiten en zorgt ervoor dat alle delen van de deur optimaal kunnen werken. Bovendien zorgt een goed geveerd slot voor een stabielere werking van de deur. Ramen en deuren moeten op meerder punten worden gesloten om inbraakwerend te zijn, blijkt uit ervaring van de politie en verzekeringsmaatschappijen.

Soorten sloten
Er zijn veel verschillende sloten voor deuren . De deursloten variëren van materiaal, het soort deur waarop hij geplaatst moet worden, de draairichting, enzovoort. {Tijdens het plaatsen van deuren wordt het vaakst gekozen voor cilindersloten | Cilindersloten worden het vaakst gebruikt bij het plaatsen van deuren | Er wordt vooral gekozen voor cilindersloten tijdens het plaatsen van deuren, wat wil zeggen dat de deur wordt gesloten en geopend door een cilinder die door een sleutel wordt bediend. Maar er bestaan ook veel verschillende cilindersloten . Zo zijn er insteeksloten, die zitten verzonken in de deur, en oplegsloten, die er zichtbaar op liggen .

Insteekslot
Een doorsnee insteekslot is meestal te vinden op stompe, houten deuren. De sloten worden gemonteerd in combinatie met een profielcilinder en veiligheidsbeslag.

Smal insteekslot
Naast een ‘normaal’ insteekslot, wordt ook geregeld gekozen voor een smal insteekslot. Het verschil is dat het smalle insteekslot hoger en ondieper ligt, en ze meestal gebruikt worden op kunststof- en metalen deuren.

Oplegslot
Oplegsloten worden vaak gebruikt bij stompe, naar-binnen-draaiende houten deuren. Deze soort komt niet vaak voor bij nieuwbouwwoningen, maar in oudere woningen in grote steden zie je dit type slot nog vaak voorbij komen .

Meerpuntssluiting
Dit slot werkt hetzelfde als een insteekslot, en biedt hiernaast meer veiligheid. Dit type slot bevat meestal drie, maar soms wel vier of vijf, sluitpunten die zijn verdeeld over de lengte van de deur. Het plaatsen van een meerpuntssluiting is niet simpel , waardoor het slimmer is een vakman zoals deslotenmaker.com de klus te laten doen.
Espagnolet
De van-binnen-afsluitbare espagnoletten komen meestal voor op tuin- en balkondeuren. Ze worden vaak bediend met een afsluitbare deurkruk en ze zitten soms verzonken in de deur, maar zijn er ook bovenop te vinden . Dit is vooral afhankelijk van of gekozen wordt voor inbouw- of opbouwespagnoletten. Het plaatsen of vervangen van een espagnolet is geen eenvoudige klus.

Inbraakbeveiliging
Inbraakbeveiliging kan je veiligheidsgevoel verhogen en verkleint de kans op een geslaagde inbraak . Wist je dat je huis beveiligen tegen inbraak niet zo moeilijk is als het soms lijkt? Met enkele kleine aanpassingen zorg je al voor degelijke inbraakpreventie. Inbrekers verschaffen zichzelf regelmatig toegang tot een woning via de voor- of achterdeur. Hoe snel een inbraakpoging lukt en of deze überhaupt slaagt, hangt af van de preventieve maatregelen die zijn genomen.
Deursloten
Normaal gesproken vallen deuren na het sluiten automatisch in het dagschoot. Een inbreker kan zo’n slot zeer eenvoudig forceren door het slot open te ‘flipperen’ met een schroevendraaier, bankpas of stukje karton. Ook het forceren van het zogeheten ‘eenpuntsslot’ (een slot dat op één plaats in de deur beveiligd wordt ) is voor de inbreker een eitje . Door te kiezen voor een meerpuntssluiting of een extra bijzetslot, is jouw deur beter beveiligd . Een inbreker kan dit slot lastig forceren omdat het op verschillende plaatsen beveiligd is , hierdoor kent het meerpuntsslot weinig zwakke plekken. Een standaard slot met een extra bijzetslot en een meerpuntssluiting verschillen wel van elkaar. Bij de eerste variant moet je twee handelingen verrichten om de deur te openen : zowel het gewone insteekslot als het bijzetslot openen met een sleutel. Bij meerpuntssluitingen ontgrendel je met één draai van de sleutel alle schoten die in het deurkozijn verankerd zitten. Als de deur van jouw woning zich dichtbij een openbare ruimte bevindt kun je ook kiezen voor een speciaal slot op de voordeur dat bij het sluiten vanuit zichzelf op drie punten wordt vergrendeld zonder uw sleutel te gebruiken .
Kerntrekbeveiliging
Door veiligheidsbeslag op jouw buitendeur te plaatsen , is het voor inbrekers een stuk moeilijker om het slot te forceren , de cilinder af te breken of te lockpicken . Kerntrekbeveiliging is essentieel om een inbraak met de kerntrekmethode te voorkomen. Bij deze veelvuldig gebruikte manier van inbreken wordt in de cilinder een trekschoef gedraaid, waarna deze met gebruikmaking van een steeksleutel en een trekker wordt gebroken. Inbrekers kunnen met deze methode al binnen 30 seconden in een woning zijn. Kies daarom voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. De cilinder is in dat website geval helemaal afgeschermd door hard metaal waardoor uitboren of uittrekken amper mogelijk is.

Raamslot
Een raamslot biedt veiligheid voor zowel kleine bovenlichtjes als reguliere (schuif)ramen en deuren . Door hun kleine formaat kun je ze perfect gebruiken smalle kozijnen. Gebruik dit product als een bijzetslot, zowel voor deuren als ramen. Het raamslot valt amper op door haar kleine afmeting. De schoot valt in het raamkozijn, waardoor hij een extra vergrendeling biedt op het raam .

Verhuizing
Vervang de cilinders in je sloten

Je weet nooit zeker of iemand nog een sleutel heeft van je nieuwe huis. Het is daarom aan te bevelen om de cilinders in de sloten te vervangen. Dan is er meer zekerheid dat er niemand zomaar naar binnen kan. Vergeet ook niet de sloten van de schuur, de garage en de brievenbus.

Laat je nieuwe woning controleren door een specialist

Een PKVW-expert (Politiekeurmerk Veilig Wonen) kan onderzoeken of er nog zwakke punten aan je woning zijn die verbeterd kunnen worden. Als je huis veilig is verklaard kun je een certificaat krijgen . Het hebben van dit certificaat geeft bij een aantal verzekeraars recht op korting op je inboedelverzekering.

Hoe vind ik betrouwbare slotenmonteurs in de buurt?

Betrouwbare slotenmakers werken bij lokale slotenmakersbedrijven en zijn experts in slotenklussen . Deze slotenspecialisten weten ongewenste gevallen goed op te lossen en eventuele schade te verminderen. Slotenmonteurs komen vaak langs bij woningeigenaren en bedrijfseigenaren die te maken hebben gekregen met inbraakpogingen . Ook geven zij een handige tips als je in jouw huis of bedrijfspand alle read more sloten wilt laten vervangen.
Voor meer informatie ga naar https://deslotenmaker.com

Premieverlaging door goed hang- en sluitwerk

Kies voor deurbeslag van een goede kwaliteit, zodat je in aanmerking kan komen voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk kan zorgen voor een premieverlaging van jouw inbraakverzekering. Een SKG-driesterren keurmerk is bestemd voor de beste sloten . Ook andere sloten, zoals sommige motor- en fietsensloten, hebben zo’n keurmerk.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *